Resum del Dia Europeu de la Logopèdia

En motiu del dia Europeu de la logopèdia el dia 8 de març moltes logopedes ens vam trobar a Barcelona per assistir a les jornades de  comunicació  i neurologia que s’havien organitzat des del Col•legi de Logopedes de Catalunya i sobretot per estar presents a l’homenatge que es va realitzar el mateix dia a la NOSTRA ESTIMADA LOGOPEDA CATERINA NOGUER.
Va ser un matí molt intens: rialles, llàgrimes, música, xerrades de professionals i pacients, imatges…Tot relacionat amb dos aspectes molt importants per nosaltres; la Caterina i la logopèdia.
Per assistir a aquestes jornades vam fer un donatiu simbòlic de 10 euros i tal i com ja s’havia informat prèviament tots els diners que es van recollir (700 euros) es van donar a un associació de Banyoles que acull a nens i nenes amb afectacions neurològiques. Al final de la jornada es va fer l’entrega del xec a alguns membres de l’associació i aquest és l’escrit que ens han fet arribar ells com a mostra d’agraïment:

Ei, Gent! és una associació juvenil sense ànim de lucre, dedicada a l’educació en el lleure infantil i juvenil. La nostra associació es va fundar el 31 de juliol de 1991 després de la realització del “1r Curs de Monitors del Pla de l’Estany”. Volem un temps lliure viscut amb sentit i de manera personalitzada on tothom pugui mostrar-se tal i com és i sigui acceptat sempre dins el respecte mutu. Tot això a partir d’activitats enllaçades per centres d’interès fantàstics i en la participació a la ciutat.

Ei, Gent! ha consolidat una sèrie de situacions d’esplai dinàmiques amb l’aportació de tots els monitors i totes les monitores que hi han passat. Actualment, aquesta entitat s’ubica a l’antic espai de Comissions Obreres de Banyoles – CCOO (plaça Servites) i les activitats que fa són:
ESPLAI D’HIVERN.
COLÒNIES D’ESTIU.

Pel que fa a l’esplai d’hivern, actualment tenim 4 grups:
– petits: format per nens i nenes de 6 a 10 anys
– grans: format per nens i nenes de 11 a 13 anys
– joves 1: format per nois i noies de 14 a 16 anys
– joves 2: format per nois i noies de 16 a 17 anys

El grup de joves 1 i 2 té com a funció preparar els participants per el seu futur com a monitors i futurs educadors de lleure. Aquests tenen un funcionament diferent a la resta de grups. El primer any s’inicia als joves en el mètode per projectes, el qual persegueix l’objectiu que els participants s’autogestionin com a grup per l’acompliment d’un objectiu comú. Aquest consisteix en una activitat final triada per ells (excursió, acampada, càmping…). El segon any les activitats estan més dirigides a tenir un primer contacte amb la tasca de monitor/a.
El grup de petits i grans fan esplai cada dissabte de 16:00h a 19:30h al nostre local (cedit per CCOO).
Gràcies a la participació de l’Aleix José, entre altres, hem hagut de trobar una solució dintre de les nostres possibilitats econòmiques per adaptar el nostre local.
Enguany, se’ns ha cedit tot l’edifici per disposar de més sales, cosa que ens ha ajudat molt a integrar nens amb discapacitats físiques. Fins fa poc, havíem de pujar a l’Aleix i altres nens a coll per poder arribar a la sala de petits que estava situada al 2n pis. Ara en canvi, al disposar de la sala a la planta baixa l’Aleix disposa de més autonomia i facilita la seva integració.

Tant els monitors com els pares estem molt contents del procés d’integració de l’Aleix. Des d’un bon principi vam decidir tractar aquest tema amb màxima naturalitat i respondre a les preguntes que els altres participants ens feien en relació a les diferències que l’Aleix presentava vers ells. Aquestes preguntes i reaccions van anar disminuint amb el temps fins que l’Aleix va passar a ser un nen més. Tots volen portar la seva cadireta, l’ajuden, l’integren als jocs…

Per últim volem dir que estem molt orgullosos i agraïts que ens hàgiu donat aquest premi, i sobretot que els pares de l’Aleix i l’Anna Vila hagin pensat en nosaltres.
Aquest gest ens ha fet molt feliços, perquè a part de reconèixer la feina feta, ens ajuda a seguir creixent com a monitors i educadors de manera totalment desinteressada.

Aquests diners els destinarem a seguir condicionant el local i fer-lo més segur.

Foto de l'associació Ei Gent!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s