Material adaptat

Durant aquest curs 2013-2014 els meus alumnes del cicle formatiu de grau superior d’integració social de l’institut Montilivi de Girona han elaborat material per a diferents persones que tenen dificultat per comunicar-se oralment  i ho fan a partir de Sistemes Alternatius i Augmentatius de Comunicació (SAAC) .Han adaptat contes i han realitzat altres materials adaptats per a nens i nenes de les escoles d’educació especial de Palau i Font de l’Abella de Girona  i  de la Fundació Hospital Sant Jaume d’Olot. També han fet plafons de comunicació per a una residència de gent gran de Girona i per a la Fundació Elna. I altres materials per a altres persones que ben aviat podran gaudir de tot aquest material i facilitar així, i en alguns casos, possibilitar la seva comunicació.

Adaptant-nos a les noves tecnologies s’ha millorat i ampliat  una aplicació digital que havien creat, en anteriors anys, altres alumnes del cicle formatiu, dirigit a diferents hospitals per a aquelles persones que pateixen problemes de comunicació, ja sigui per alguna patologia o per qüestió de no conèixer l’idioma. Aquesta aplicació es posarà en pràctica a la Fundació Hospital Sant Jaume d’Olot.

També des del crèdit de síntesi (projecte que realitzen els alumnes per finalitzar els seus estudis de grau superior) s’ha creat una eina digital, tant per smartphones com per tablets, per ajudar a persones estrangeres i/o nouvingudes que tenen dificultat per comunicar-se degut a la no  comprensió de l’idioma. I al mateix temps, també per a persones que pateixen diferents patologies que els impedeixen o dificulten la seva comunicació oral (malalties neurològiques, malalties neurodegeneratives,etc). Totes les imatges de l’aplicació han estat dissenyades pels alumnes i s’han traduït les paraules als següents idiomes: català, castellà, anglès, alemany, suec, rus i francès. Cal destacar que aquest ha estat un projecte multidiscilplinar, en el que hi han treballat conjuntament alumnes del cicle formatiu de grau superior d’integració social i del de desenvolupament d’aplicacions multiplataforma i els seus respectius tutors, tots de l’institut Montilivi. Des de l’institut estem potenciant aquesta modalitat de projectes ens els quals hi treballen alumnes dels diferents cicles del nostre centre.

Gràcies alumnes per tota la feina realitzada. Amb la vostra tasca moltes persones estaran agraïdes.

 

la foto(2)

 

la foto

la fotoghjghj

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s